Zdroj: https://www.zadany.cz/internet/dva-klice-k-uspesne-konferenci-vhodne-zvolene-misto-a-perfektni-program  •  Vydáno: 25/5/2017  •  Autor: Tkim

Dva klíče k úspěšné konferenci: Vhodně zvolené místo a perfektní program

Dva klíče k úspěšné konferenci: Vhodně zvolené místo a perfektní programChcete-li zvýšit povědomí o své firmě a zařadit ji v očích veřejnosti mezi odborníky, uspořádejte konferenci. Připravte se však na to, že jde o organizačně náročnou akci, která se povede jen za předpokladu, že nepodceníte byť sebemenší detail. Na co byste si měli dát pozor především?

Zkušení pořadatelé vědí své. Především pak to, že účastníci jsou často nevděční a rychle ztrácí zájem. Když je program přestane bavit, začnou se věnovat soukromým záležitostem, v době přednášek konverzují v openspace prostorách a nakonec akci opustí dříve, než skončí. Nesmíte jim to mít za zlé – raději si popravdě odpovězte na otázku, zda byste na jejich místě vydrželi až do konce. Musíte jim naservírovat neodolatelnou kombinaci atraktivního prostředí (aneb vybere ty nejreprezentativnější konferenční prostory v Praze!), top spíkrů, nevšedního doprovodného programu a skvělého občerstvení.

Konferenční salónek Letná v hotelu Belvedere
Konferenční salónek Letná v hotelu Belvedere

Nepodceníte-li pronájem konferenčních prostor, technické vychytávky a doprovodný program, hosté začnou akci vnímat mnohem pozitivněji. Podle odborníků stojí za zvážení také zkrácení přednášek na úkor panelových diskuzi.

Ovšem pozor – ani ten nejlepší hotel Praha a perfektní catering nepřebijí pachuť z podprůměrného obsahu a nesynchronizovaných spíkrů. Známá jména a tituly sice dokáží upoutat pozornost, ale nakonec se z dotyčných mohou vyklubat nezáživní a nudní prezentátoři. Proto je dobré přizvat někoho (byť méně známého), kdo navodí správnou atmosféru. Udělejte to chytře a pozvěte prověřené i neokoukané tváře!

Malé občerstvení může být i součástí konferenčních prostor
Malé občerstvení může být i součástí konferenčních prostor

Za žádných okolností nesmíte podcenit péči o hosty. Zahrňte je komfortem a zařiďte, aby se cítili středem pozornosti. Detail v podobě zapomenuté kávy může vyvolat velmi negativní reakce. Na druhou stranu však nepropadejte panice, když se něco pokazí (např. vás pozlobí technika). Komplikace řešte s úsměvem na rtech, neboť i to o vás leccos vypoví.