Zdroj: https://www.zadany.cz/informace/stav-meho-podnikani-zari-2013  •  Vydáno: 9/10/2013  •  Autor: Tkim

Stav mého podnikání září 2013

Stav mého podnikání září 2013Ještě do nedávna jsem si myslel, že slovo platební neschopnost je mi na míle vzdáleno, ale realita je jiná. Jsem v tom.

Pokud měsíc srpen byl komplikovaný, tak měsíc záři je totální propadák. Dostal jsem se do platební neschopnosti. Začalo to tím, že jsem naivně kamarádovy půjčil 30.000 Kč, které mi nevrátil. Do toho mi větší množství firem nezaplatilo a nahromadily se mi platby za různé online služby. Tomu říkám pořádný průser. Bez peněz se byznys dělat nedá.

Jak se dostat z platební neschopnosti?
Každý má jinačí způsob jak se z toho dostat. Já se držím jednoduchého pravidla. Nejdříve si v excelu vypíšu seznam všech dluhů, které mi vznikly a napíšu si k nim prioritu, podle toho jak spěchají. Poté si spočítám všechny peníze, co mám a začnu se splácením od těch, co nejvíce hoří. Svým externím zaměstnancům a tam kde to jde vysvětlím svou situaci a řeknu, do kdy jim zaplatím. Tento termín beru jako závazný. Snažím se jim zaplatit, alespoň nějakou částku aby viděli snahu. Vánoce budu mít asi hladové, ale aspoň můžu klidněji spát.

Tento měsíc bude spuštěn do ostrého provozu portál www.webtrznik.cz, který má pomoci provozovatelům webových stránek a FB skupin získat nové uživatele s minimálním úsilím.

Zisky za měsíc září 2013

Tento měsíc mám příjmy
Za prodej reklamy: 6.122 Kč
Poskytování služeb: 5.175 Kč
PRčlánky: 65 Kč
Zisk celkem: 11.362 Kč
Čas strávený podnikáním: 155 hodin
Za hodinu své práce vydělám: 73 Kč